GOUD


  Home Volleybal vrouwen
> Welkom Trainingen Wedstrijden
& Toernooien
contact
Volleybal mannen BadmintonLinks

 

 

 

Welkom

Houd je van een balspel, houd je van samenwerken, dan is volleybal bij GOUD geschikt voor jou! Onze twee teams staan open voor nieuwe enthousiastelingen. Heb je ooit gevolleybald of wil je dit graag leren, wees welkom!
Ter kennismaking kun je een aantal keren meedoen met de trainingen die starten in september 2012.

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met: Wietske van der Til, telefoonnummer: 06-27086080. Of mail haar: santil@hetnet.nl

    

 

 

 

 

 

 

 

 

Geschiedenis

Een kleine geschiedenis van Goud Vrouwenvolleybal. Met de komst van de Gay Games naar Amsterdam in 1996, besloten we met een aantal vrouwen dat we daar bij wilden zijn. We huurden een zaaltje op de woensdagavond en gingen trainen. De Gay Games 1998 waren fantastisch! Het trainen en enthousiasme bracht ons in de medaillerondes en we behaalden de 5e plaats.
Anno 2012 zijn we niet meer weg te denken uit de lesbische cultuur in Groningen. Met twee geoefende teams spelen we de sterren van de hemel op homolesbo-toernooien in Amsterdam, Kopenhagen, München, Barcelona, Montreal of Parijs. Onze twee teams spelen mee in de NeVoBo-competitie en zelf organiseren we ook graag toernooien. Het grote European Lesbian Volleyball Tournament in 2010 bracht zo'n driehonderd lesbiennes uit heel Europa naar Groningen en was daarmee een hoogtepunt voor GOUD en voor lesbisch Groningen.